De Hexagoon: symbool voor verbindende kracht

Complexe materie terugbrengen naar essentie in eenvoud, dat is waar Connactivity sterk in is. Wij geloven dat je bij het helpen doorgronden van uitdagende vraagstukken, je altijd moet beginnen bij het fundament om van daaruit stevige bouwstenen en verbindende bruggen te kunnen ontwikkelen. Zo kun je ieder individueel punt verbinden tot een krachtig onderliggend bedrijfsbewustzijn.

In het logo van Connactivity staat daarom de eenvoud van de gelijkzijdige zeshoek centraal, de hexagoon. Een heldere, eenvoudige basisvorm, maar voor wie er in duikt een mathematisch enigma. Als basis voor de honingraat geeft ze structuur in de bijenkorf, een natuurlijke organisatie waarbinnen individuen en groepen met eigen taken en verantwoordelijkheden een eenheid vormen.

De hexagoon uit het logo van Connactivity staat symbool voor verbindende kracht. Alle zijden en hoeken zijn gelijk. Opgebouwd uit primaire vormen is de hexagoon de tweedimensionale omtrek van een driedimensionale kubus, de meest stabiele bouwsteen denkbaar.

Door beweging (intern of extern gericht) vormen de hoekpunten van de hexagoon steeds weer een splitspunt voor een nieuwe richting. Dit symboliseert een richtingsverandering na momenten van keuze. Bij belangrijke beslissingen kunnen tevens splitsingen ontstaan: groei. Nieuwe zelfstandige eenheden ontstaan zodra beweiging ingesloten wordt tot een entiteit (een nieuwe kubus).

De hexagoon vormt de samengestelde metafoor voor de driehoek van onze interim managers, consultants en trainers en hun counterzijde in de organisatie, verbindende sturing op succes voor de organisaties waar Connactivity voor werkt.

ACTUEEL